Mijn indrukwekkende reis naar Japan heeft mij veel inzicht gegeven en stof om over na te denken. REIKI, samen met de eeuwenoude meditatie, geeft zoveel innerlijke rust. REIKI heft blokkades op en heelt, zodat er ruimte komt voor verwerking en loslaten. Mediteren helpt om in je eigen lichaam te landen en je over te geven aan en te accepteren wat er is.

Je ziet het bij de Japanners: de rust die ze uitstralen, de acceptatie van wat er is en het leven in het moment. Als je door Kyoto loopt, een stad met 1,5 miljoen mensen, en je ervaart zoveel rust en acceptatie om je heen, dan is dat gewoon heerlijk om in te leven. Geen stress. Is dat het geheim waarom wij in Europa onder zoveel druk leven en ziek worden? Omdat we te veel van onszelf weghalen en te veel druk van buitenaf krijgen, waardoor we opbranden en uiteindelijk nergens meer toe in staat zijn.

Wat doen we onszelf eigenlijk aan? Worden we wel gelukkiger van die eeuwige competitie en steeds maar meer eisen?

REIKI Lia wil mensen met een burn-out en andere mentale klachten begeleiden en de Japanse manier van leven onder de aandacht brengen als een manier om rust en inzicht te vinden. Door REIKI-beoefening en meditatie kun je meer focus leggen op wat echt belangrijk is.